germinare, seminte, seminte de canabis -

Cum se germinează semințele de Canabis 
                  Cum se germinează semințele de  Canabis 

Salutare canabistilor!

In acest articol o să trecem prin toate etapele germinării unei semințe de canabis. Adevărul e că-i o petrecere în fiecare primăvară atunci când omul se pune pe cultivat și ȋși asigură traiul pentru tot anul.
Astăzi, nu vorbim despre roșii și castraveți, ci despre o plantă medicinală super cunoscută și iubită de către pământeni tocmai pentru că senzorii ce se află în corpul nostru, stimulați de către această plantă, indirect activează la maximum cele 7 molecule ale iubirii, deci endorfine. Menționez că ideal este să stimulăm aceste secreții din interior, să ne folosim de plantă atât cât nu știm să o facem cu al nostru corp și apoi, după învățare, ușor , ușor să mulțumim Mariei-Ioana și să o lăsăm pentru alții ce învață același ¨¨film¨¨ :))
Baza pentru a germina corect este constituită din semințe, sol (ori un material care să se folosească ca un garaj de germinare), apă, un mediu propice germinării, temperatură corectă și umezeală.


Germinarea este un proces super important prin care decidem soarta întregii culturi.Avem nevoie de multă atenție și un mediu ambient, propice dezvoltării vieții. Să nu uităm că viața, la un anumit nivel, este chimie; chimie ce este influențată de temperatură, vânt, umezeală, ploaie etc.
în momentul în care germinăm, în primul rând, este necesar ca materia primă să fie una de calitate. să fim siguri că locul de unde cumpărăm se asigură de buna depozitare a semințelor de canabis. semințele se depozitează în frigider, la o temperatură de 2-8° c și o umezeală joasă, pentru a nu duce sămânța la germinare neintenționată.


După alegerea soiului dorit, e necesar să alegem camera ori locul unde o să lăsăm semințele la germinat. E necesar să avem o temperatură de 19-21° C și o umditate cuprinsă între 65% și 75% .
În același timp, avem mai multe metode de germinare și fiecare proces în parte este corect. Deci, dacă vă plictisiți în a folosi un singur proces, nicio grijă, aveți de unde alege.
Să începem cu primul scenariu de germinare a plantei de canabis.


1. Metoda de germinat în șervețel de bucătărie
Metoda seveţelului de bucătărie (de hârtie) este cea mai folosită metodă datorită eficacității sale. Avem nevoie de o rolă de șervețele de bucătărie, un platou ori o casoletă (pe care o poți acoperi), apă de ploaie ori apă filtrată la o temperatură de 21° C, mănuși de latex , un pulverizator și semințele de marihuana.


Pași de urmat:
a) aşezaţi 4-5 straturi de șervetele în platou ori casoletă și turnaţi din apa pregătită la temperatura corectă după care scurgeţi surplusul;
b) puneţi semințele de canabis pe seveţelul umed, separate între ele în așa fel încât să nu-și încurce codița;
c) rupeţi 4-5 straturi de șervețel, umeziţi-le puțin, după care aşezaţi -le deasupra semințelor;
d) pulverizaţi cu apă și scurgeţi surplusul;
e) peste casoletă puteți pune capacul (e necesar ca recipientul să aibă un orificiu prin care să pătrundă oxigenul) și peste platou puteți pune folie de plastic pentru a se face un efect de seră;
f) așezați platoul cu semințele de canabis într-o cameră obscură cu o temperatură între 19-25° C ziua și între 17-19° C noaptea;
g) observaţi semințele de canabis pe tot parcursul procesului de germinare pentru a uda șervețelul în cazul în care pierde din umezeala inițială și pentru a urmări evoluția semințelor. Ȋn momentul în care codița are 1-1,5 cm este necesar să le plantați; este recomandată această mărime deoarece semințele nu germinează toate în același timp.


2. Metoda de germinat în Jiffy
Jiffy sunt tablete de turbă presată care, atunci când sunt umezite, se extind. Sunt de diferite dimensiuni, deși cele mici sunt recomandate să germinezi seminţe de canabis. Sunt adesea folosite pentru a înrădăcina butași, dar pot fi folosite și pentru a germina semințele.


Materiale necesare:
- jiffy
- apă
- semințe
- micorize și tricoderme (opțional)


Pași de urmat:
a) Așezați Jiffy într-un recipient.
b) Pregătiți apa: reglați pH-ul între 6,2 - 6,5. Acesta este un moment ideal pentru a adăuga micorize și trichoderme în apă, astfel încât jiffi-ul va fi inoculat, protejând și facilitând dezvoltarea rădăcinii.
c) Hidratează Jiffy (cu sau fără micorize și trichoderme). Vei vedea că dupa ce jiffy se umezeste începe să se umfle. Odată umflat, apăsați ușor cu mâna pentru a scurge excesul de apă fără a apăsa turba în interior.
d) Faceți o gaură în partea de sus a tabletei de jiffy - puteți utiliza o ustensilă alungită ca un pix. Gaura ar trebui să aibă o adâncime de 1,5 până la 2 cm.
e) Așezați sămânța în gaură și acoperiți-o puțin cu degetul fără a apăsa.
f) Așezați tava cu jiffy într-o cameră obscură (17-25° C).
g) Păstrați jiffy umed (nu udați), până când primele două frunze numite cotiledoane vor răsări. Planta poate fi păstrată în jiffy până când rădăcinile secundare încep să apară prin lateral. Acesta va fi momentul pentru transplantare într-un ghiveci mai mare. 


3. Metoda de germinat marijuana în ghiveci
Dacă veți germina semințele de marijuana direct în ghiveci, trebuie să vă avertizez că, prin această metodă de germinare, băncile de semințe nu sunt responsabile pentru rezultat, deoarece semințele pot avea o rată de germinare mai mică. Dacă alegeți această metodă, vă recomandăm să urmați pașii următori pentru a încerca să mențineți o rată de germinare bună.


Materiale necesare:
- ghiveci
- substrat (nucă de cocos sau sol)
- semințe


Pași de urmat:
a) Alegeți și pregătiți ghiveciul. Mai bine începeți cu un ghiveci de răsad (capacitate 0,2 - 0,4 litri).
b) Umpleți ghiveciul cu substrat, dacă doriți să folosiți nucă de cocos ca mediu de creștere, va trebui să utilizați ¼ din doza de îngrășăminte pentru etapa de creștere.
c) Cu mâna, apăsați substratul în oală fără a trece peste margine; în cazul nucii de cocos se va comprima la udare.
d) Pregătiți apa. Adăugați stimulul de rădăcină și/sau compostul de creștere (numai dacă creșteți în nucă de cocos sau în sol fără compost) și reglați pH-ul apei între 6,2 - 6,5. Umeziți substratul până când apa se scurge.
e) Faceți o gaură mică, de 2 cm adâncime, și așezați semințele în interior după câteva minute, astfel încât apa să cadă complet.
f) Păstrați substratul umed și urmăriți evoluția. Odată ce germinează, încercați să faceți cicluri mici de umiditate și secetă fără ca aceasta să se usuce sau să se ude prea mult. 


4. Metoda de germinat semințele de canabis într-un vas cu apă

Această metodă este foarte ușoară deoarece aveți nevoie de puține unelte.
Pași de urmat:
a) alegeţi un vas pe care îl umpleţi cu apă la temperatura de 21° C;
b) puneţi semințele în vasul cu apă;
c) duceţi vasul cu apă într-o camera obscură (21-25° C);
e) urmăriţi evoluția semințelor și-n momentul germinării le treceţi în pământ No bun, cam asta-i toată teoria pe care o știu și o împart astăzi cu voi. Îmi face nespusă plăcere să mă întorc în on-line și să împart cu voi din bucuriile vieții mele împreună cu informații din agricultură și din viața plantelor medicinale.
În următoarea lecție o să vă prezint un fertilizant, îngrășământ natural, ieftin și ușor de făcut iar ajutorul vine de la o plantă magică numită Urtica Dioica.
No, asta-i tot, fumuri faine și Lumină să fie!!!


Leave a comment